Bitcoin Rise is gebaseerd op Fundamentals, terwijl Ethereum Rise speculatief is, zegt Bloomberg.

De „August Crypto Outlook“ van Bloomberg onthulde dat de Bitcoin-rally betrouwbaarder is dan die van Ethereum, waarvan gezegd wordt dat het „speculatiever“ is.

Bloomberg heeft onlangs het rapport „August Crypto Outlook“ uitgebracht, waaruit blijkt dat de Bitcoin (BTC) rally gebaseerd is op fundamentals, in tegenstelling tot Ethereum (ETH). Volgens het rapport is de Ethereum rally ’speculatief‘ terwijl solide funderingen de opkomst van Bitcoin ondersteunen.

Bloomberg brengt een maandelijkse publicatie uit met de naam ‚Bloomberg Crypto Outlook‘. In de augustuseditie sprak het mediabedrijf enig ongeloof uit over de ETH-rally en noemde het deze ’speculatief‘. De Bloombergpublicatie daarentegen was positiever over Bitcoin en de recente verhoging van de prijs van de koningsmunt:

„Ethereum heeft de hoogtepunten van vorig jaar uitgebreid en sprong naar een van de best presterende grote crypto’s in 2020, maar we zien de rally als meer speculatief versus de gunstige vraag- versus aanbodvoorwaarden die Bitcoin ondersteunen.“

Bloomberg spreekt over prijsverhoging van Ethereum en Bitcoin…

In tegenstelling tot ETH en BTC wees Bloomberg op de goudachtige eigenschappen die Bitcoin bezit en de grote vraag van institutionele uitvinders. Bloomberg gelooft dat deze kwaliteiten een belangrijke en positieve rol spelen in de stijging van de prijs van Bitcoin. De publicatie onthulde echter de reden achter de beschrijving van de opkomst van Ethereum als speculatief. Het rapport toonde aan dat het Etherisch Etherisch Schild met „veel concurrentie van vergelijkbare cryptoplatforms en ongeveer 6.000 verhandelbare munten“ te maken heeft.

Bovendien bleek uit gegevens van DefiPulse.com dat DeFi all-time-high raakte, een totale vergrendelde waarde van 4 miljard dollar. Als gevolg van deze recente groei in de DeFi-ruimte, heeft Ethereum’s waarde geapprecieerd. Zelfs sommige analisten vergeleken de waardevermeerdering met de vorige ICO-boom.

Begin juli werd ETH verhandeld tegen $225,5 en sindsdien is de prijs aanzienlijk gestegen. Volgens CoinMarketCap, handelt ETH momenteel bij $395.23 met een markt GLB van meer dan $44 miljard. Toevallig vond de stijging plaats op het moment dat Ethereum zijn vijfde verjaardag vierde. Momenteel handelt BTC bij $11.702,22, met een marktcap van meer dan $216 miljard.

Ethereum en Bitcoin Concurrenten

Bitcoin blijft de topcrypto met zijn populariteit, gebruikersbasis en marktkapitalisatie. Ondanks het grote gebruikersbestand en de populariteit van Bitcoin, winnen ook andere digitale valuta’s enorm aan populariteit in de cryptowereld.

Een rapport van Investopedia bevestigt, niet verrassend, dat Ethereum het primaire alternatief is voor bitcoin. De op één na grootste munt van de markt is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid, met een indrukwekkende gemeenschap.

Met de ontwikkeling van slimme contracten wordt de concurrentie op de DeFi-markt echter steeds sterker. Jaye Harrill, communicatiemanager Quantstamp, vertelde Cointelegraph dat Cardano misschien wel de tweede is na Ethereum tegen het einde van dit jaar. Ook onthulde een ander rapport van Investopedia dat Cardano een van de „vier blokketenkandidaten in concurrentie met Ethereum“ is.

Ethereum

De aggregator van marktgegevens, Messari, rapporteerde Ethereum als de meest waardevolle activaklasse in 2020. Na de marktdaling als gevolg van de coronaviruspandemie hebben Ethereum en zijn gedecentraliseerde apps 130% aan prestaties op jaarbasis gewonnen.

Ook ging Ethereum 2.0 multi-client testnet op 4 augustus live met meer dan 20.000 validators. Het multi-client testnet, Medalla, is het eerste publieke testnet voor Ethereum 2.0 voor de lancering van het mainnet.